Aktuality

Zpravodaj | 29. 4. 2015 | Redakce
Mléčné koktejly, ledové kávy se šlehačkou, zmrzliny. Oblíbené symboly jara, které ale řadě lidí způsobují značné zdravotní komplikace. Podle odborníků totiž až 20 % Čechů trpí nesnášenlivostí mléčného cukru, kterou způsobuje…
Zpravodaj | 29. 4. 2015 | Redakce
Podle spotřebitelských průzkumů českého trhu se ukázalo, že až 96 % Čechů někdy v životě grilovalo. Drtivá většina z nich dokonce několikrát do roka. Češi zkrátka grilování zbožňují a při prvních náznacích jara přesunují své vaření…
Zpravodaj | 28. 4. 2015 | Redakce
Lidé, kteří nosí kvalitní obuv, si zároveň zlepšují i svůj sexuální život. Kromě toho, že kvalitní boty pozitivně ovlivňují funkčnost chodidel a posilují pánevní svaly, napomáhají také správnému držení těla. Právě propojení…
Zpravodaj | 28. 4. 2015 | Redakce
Česká pobočka společnosti Cochlear, globálního inovativního lídra, jenž navrhuje, vyrábí a dodává řadu implantabilních sluchových řešení, dnes s potěšením  oznamuje, že vítězkou stipendia Cochlear Graema Clarka pro rok 2015 se z celého regionu…
Zpravodaj | 22. 4. 2015 | Redakce
– Chřipková epidemie, která v letošní sezóně 2014/15 zasáhla Českou republiku, si vyžádala prozatím 51 mrtvých3. Tato smutná bilance však bude ještě vyšší, neboť každoročně zemře (ať už v přímém důsledku chřipky,…
Zpravodaj | 21. 4. 2015 | Redakce
Extrémní chlad. Ticho. Pomalý pohyb. Mělké nádechy. Chrániče rukou, rouška a pevné boty. To vše úzce souvisí s takzvanou kryoterapií, která se v Česku stává stále populárnější. Léčba extrémním chladem totiž dovede příznivě…
Zpravodaj | 20. 4. 2015 | Redakce
V roce 2013 se podle údajů Českého statistického úřadu narodilo bezmála 110 tisíc dětí. Ne každá žena však mohla plod donosit. Téměř 14 tisíc těhotných samovolně potratilo. Toto číslo se zvyšuje, ještě…
Zpravodaj | 20. 4. 2015 | Redakce
Jedlé oleje si v českých kuchyních vydobyly své pevné místo. Podle údajů Českého statistického úřadu jsou dokonce používanější než jiné rostlinné a živočišné tuky. Zatímco v roce 1950 byl poměr využívání surovin v kuchyni…
Zpravodaj | 20. 4. 2015 | Redakce
„Mám to dáno geneticky.“ „Máme to v rodině.“ „Může za to moje těhotenství.“ „U mě čištění prostě nefunguje.“ Tyto a mnoho podobných výmluv slýchají při odhalení zanedbaného či zkaženého chrupu zubní lékaři stále dokola. A tak…
Zpravodaj | 19. 4. 2015 | Redakce
Pokud se v současnosti rozhodujeme stavět či rekonstruovat, bereme v potaz řadu kritérií, která zásadním způsobem ovlivňují kvalitu našeho budoucího bydlení. Klademe důraz na ideální tvar a umístění stavby, orientaci vůči světovým stranám, energetickou…