V podhůří Krkonoš se vyrábějí produkty Algastin s nejsilnějším antioxidantem, působí na srdce, imunitu i mozek
Praha, 20. června 2017 (Algamo)
Česká společnost Algamo přichází na trh s produkty Algastin, které obsahují nejsilnější známý přírodní antioxidant Astaxanthin. Tento doplněk stravy pomáhá posilovat imunitu, snižuje riziko infarktu a pozitivně ovlivňuje pohybový aparát. Navíc zpomaluje stárnutí mozku, proto je vhodný jako doplněk stravy pro osoby trpící Alzheimerovou či Parkinsonovou chorobou. Při jeho výrobě v podhůří Krkonoš je kladen maximální důraz na ekologickou produkci.
Antioxidant Astaxanthin pomáhá odbourávat volné radikály, které způsobují řadu závažných nemocí. Výskyt radikálů v těle je zapříčiněn celou škálou faktorů souvisejících s moderním životním stylem, jako je znečištěné životní prostředí, stres či nesprávná životospráva. Užívání přípravku Algastin s obsahem Astaxanthinu tak má blahodárné účinky na pohybový aparát, zejména na svaly, klouby a šlachy. Pozitivně ovlivňuje kardiovaskulární systém, imunitní systém a působí i na správné fungování očí, mozku či pokožky.
„Výzkumy prokázaly, že Astaxanthin stimuluje tvorbu imunoglobulinu. Díky tomu má pozitivní vliv na imunitu, pomáhá předcházet očním chorobám a snižuje riziko infarktu. Také zpomaluje stárnutí mozku, a proto je vhodný jako doplněk stravy pro pacienty s Alzheimerovou či Parkinsonovou chorobou,“ uvádí k účinkům antioxidantu David Beneš, jednatel společnosti Algamo, která klade důraz na ekologicky šetrnou produkci vysoce aktivních produktů přírodního charakteru. Astaxanthin též zpomaluje stárnutí kůže a pomáhá při její regeneraci, proto má své využití i v kosmetickém průmyslu.
V přírodě se antioxidant Astaxanthin vyskytuje například v řasách, lososovitých rybách nebo v krevetách. Tuzemská společnost Algamo jej získává z řasy Haematococcus pluvialis.
„Antioxidant Astaxanthin ve formě doplňku stravy má čistě přírodní původ. Získáváme ho totiž z živých řas, proto je kvalitnější a účinnější než výrobky syntetické, které jsou produkované z ropy,“ vysvětluje David Beneš ze společnosti Algamo. „Mnohé studie odhalily, že Astaxanthin představuje nejsilnější přírodní antioxidant vůbec. Má například mnohonásobně silnější antioxidační účinek než zázvor či česnek. Vědci tvrdí, že právě Astaxanthin dodává lososům sílu a výdrž k dlouhým tahům řekami a překonávání vodopádů. Mimo to jsou díky němu i zbarvení do červena,“ doplňuje Beneš.
Doplňky stravy Algastin jsou unikátní rovněž svou výrobou. Vznikají pomocí technologií, které jsou v rámci světové výroby velmi specifické. Výrobna sídlí v podhůří Krkonoš v obci Mostek, má svůj vlastní zdroj čisté elektrické energie z obnovitelných zdrojů a vodu z vlastní studny. Veškeré energie použité pro výrobu jsou tedy odebírány z vlastního obnovitelného zdroje a firma Algamo tak splňuje všechny podmínky pro ekologickou certifikaci EU. Produkt je 100% přírodní a splňuje podmínky označení non-GMO, tedy že řasy použité k výrobě nejsou geneticky modifikované.
Fotografie z výroby společnosti Algamo v podhůří Krkonoš jsou k dispozici zde.
Postup výroby produktů ALGASTIN®
Srovnání antioxidačních kapacit jednotlivých potravin s Astaxanthinem
*ORAC – Oxygen Radical Absorb Capacity – je metoda měření antioxidační kapacity potravin. Množství ORAC jednotek vypovídá o množství antioxidační kapacity dané potraviny: čím vyšší hodnota, tím silnější antioxidační působení.
O společnosti Algamo
Společnost Algamo, s. r. o., byla založena v roce 2011 a je výrobcem a dodavatelem Astaxanthinu. Produkty jsou prodávány pod obchodní značkou ALGASTIN®, a to ve formě suché řasy Haematococcus pluvialis nebo oleje Astaxanthin Oleoresin. Hlavní náplní společnosti je kultivace řas a následné získání aktivních látek. Společnost Algamo si velmi zakládá na ekologicky šetrné produkci vysoce aktivních produktů přírodního charakteru, stejně jako na efektivním využívání přírodních zdrojů.
Kontakt:
Petr Kubernát
Telefon: +420 602 143 434
Email: pkubernat@algamo.cz
Web: www.algamo.cz